Украйна ще започне нова контраофанзива през 2025 г., след като получи

...
Украйна ще започне нова контраофанзива през 2025 г., след като получи
Коментари Харесай

САЩ: Нова контраофанзива ще има в Украйна, след военната помощ от Белия дом

Украйна ще стартира нова контраатака през 2025 година, след като получи военната помощ от Съединени американски щати в размер на 61 милиарда $. Това съобщи Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на Съединени американски щати, представен от Financial Times.
Прочетете още
Съливан към момента очаква  " прогрес на Русия през идващия интервал " на бойното поле. Но с новата помощ от Вашингтон Киев ще има потенциала да устои на съветското нахлуване през 2024 година

Относно войната през идната година, Украйна има намерение да " продължи напред, с цел да си върне територията, която руснаците са лишили ".

Неговите мнения за евентуална контраатака от Украйна показват по какъв начин Белият дом гледа на развиването на спора, в случай че президентът Джо Байдън завоюва преизбирането през ноември.

Всяка нова атака през 2025 година от Украйна ще зависи от повече финансиране от Конгреса и утвърждение от Белия дом.

Но Доналд Тръмп, някогашният президент и хипотетичен републиканец, беше песимистичен към помощта за Украйна и обеща да се опита бързо да приключи спора и да търси съглашение посредством договаряния.

Говорейки пред немския Bild предишния месец, президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че има план за друга контранастъпление, само че това зависи от повече оръжия, в това число от Съединени американски щати.

Но до момента в който по този начин нужните доставки и оръжия са на път към фронтовите линии след утвърждението на помощта от Съединени американски щати предишния месец, разрешаването на казуса с дефицит на персонал в Украйна е от решаващо значение за нейните шансове против Русия.

Много украински мъже не желаят да се причислят към мобилизацията, започнала преди съвсем година, базирайки се на боязън от неприятни командири и липса на оръжие.

Ръководството на Украйна се пробва да реши тези проблеми със комбинация от по-либерални способи за набиране и по-добри условия за бойците. Но остава да се види какво въздействие ще окажат това и новите пакети помощи върху настроението.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР